Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Polman Stadion
Ajax geraakt maar niet op toeren
Jimmy Wouters

De motor van Ajax blijft sputteren. Nadat de ploeg in de Champions League al uitgeschakeld werd door Slavia Praag, zijn de Amsterdammers ook in de competitie verre van overtuigend. Zaterdagavond won de ploeg wel met 0-1 bij Heracles, maar indruk heeft Ajax zeker niet gemaakt.

Zo mocht Ajax van geluk spreken dat het in het Polman Stadion geen punten verloor, want de ploeg uit Almelo was minstens de evenknie. Ajax had in de eerste periode wel meer overwicht, maar was bijzonder slordig in de opbouw waardoor er uit de aanvalletjes geen gevaar voortvloeide.

Vlak voor rust was Heracles erg dicht bij de openingstreffer. Everton mocht vanaf elf meter aanleggen nadat Emanuelson Ricky van de Bergh foutief gestopt had. Gelukkig voor Ajax stopte Maarten Stekelenburg de strafschop.

Ook in de tweede helft was het voetbal niet veel soeps, maar doordat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, was de wedstrijd wel leuk om volgen. In de 76e minuut lukte het Ajax dan toch om te scoren, al het daarvoor wel een geniale ingeving van Huntelaar nodig. Met een schitterende omhaal versloeg hij doelman Pieckenhagen.

Heracles ging nog wel op zoek naar de verdiende gelijkmaker, maar verder dan een schot van Ragnar Klavan op de lat kwam de ploeg niet meer. [AN]