Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV wint topper dankzij Koevermans
Jimmy Wouters

PSV heeft in eigen huis koploper Vitesse verslagen met 1-0. Een hogere score was verdiend geweest, maar de Eindhovenaren verzuimden om de score verder de hoogte in te jagen.

Danny Koevermans mocht voor het eerst aan de aftrap beginnen en de van AZ overgenomen spits beschaamde het vertrouwen niet. Al na zeven minuten haalde hij vanop twintig meter verwoestend uit en liet doelman Piet Velthuizen kansloos.

PSV bleef de wedstrijd domineren en kreeg via Danko Lazovic en Ibrahim Afellay enkele uitstekende mogelijkheden, maar Velthuizen liet zich niet verschalken. Daarnaast weigerde scheidsrechter Blom PSV een penalty nadat Lazovic overduidelijk in de zestien neergehaald werd.

Van Vitesse kwam eigenlijk niet zo heel veel. Uit twee zeldzame counters schoten de Arnhemmers nog tegen lat. In de tweede helft kwam de ploeg wel wat meer opzitten, maar de aanvalsgolven waren onvoldoende krachtig om Gomes aan het wankelen te brengen.