Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Jules Ottenstadion
Standard verliest maximum in Gent
Mathieu De Coensel

Voor een volledig uitverkocht Jules Ottenstadion werd vanavond de wedstrijd tussen Gent en Standard afgewerkt. Standard moest trachten het maximum te behouden, Gent moest zich dan weer herpakken na de 1 op 6.

De eerste kans in de wedstrijd was voor Gent, Maric kwam vanop links het strafschopgebied binnen, trapte vanuit een moeilijke hoek maar de bal ging voorlangs. Ook Jovanovic is zoals altijd een gevaarlijke schakel bij de Rouches. Hij rukte op tot bij het Gentse doel, maar Gillet kon de kans nog net op tijd verhinderen. Daarna is het Gent weer met een redelijke kans, maar Grncarov kopte de bal over doel. Daarna is het wachten tot de 44e minuut voor nog een kans. Igor De Camargo kroop in een redelijk moeilijke positie om zijn hoofd tegen een voorzet te kunnen krijgen, de bal ging mooi in de hoek van het doel en doelman Jorgacevic was kansloos, 0-1 voor de Rouches, vlak voor rust!

Ook in de tweede helft waren er niet echt veel grote kansen te noteren. Meteen over naar de 70e minuut dan maar waar Foley een voorzet van een goed spelende Moia achteruit legde tot bij debutant Bernd Thijs, die de bal mooi binnen trapte, 1-1! Door dit doelpunt kreeg Gent weer meer vertrouwen, wat daarvoor toch redelijk zoek was bij de Buffalo's. Toch gebeurde er verder niet veel meer en bleef de wedstrijd dus 1-1.

In de eerste helft was Standard de beste ploeg, ze controleerden het spel en konden kort voor rust scoren. Toch was geen van beide ploegen écht gevaarlijk, geen van beiden gaven hun beste indruk. In de tweede helft kregen de supporters hetzelfde beeld, tot Gent scoorde. Dat doelpunt schonk de Buffalo's vertrouwen maar de échte kansen bleven uit.

Zo moeten beide clubs tevreden zijn met een punt, op basis van de kansen een verdiende uitslag. Standard verliest dus het maximum van de punten maar blijft wel aan de leiding van het klassement.