Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Doelpunt Tioté kan Feyenoord niet stoppen
Jimmy Wouters

Het Feyenoord New-Look lijkt stilaan onklopbaar. Ondanks het feit dat de Rotterdammers soms moeizaam spelen, blijft de ploeg moeilijk te kloppen. Zondagmiddag was Roda JC met 1-3 het slachtoffer na een zwaar bevochten wedstrijd.

Roda maakte het Feyenoord zeker niet makkelijk. De Limburgers begonnen goed aan de wedstrijd en speelden een hoger tempo dan de bezoekers. De beste kansen waren dan aanvankelijk ook voor de thuisploeg. Zo zag Yulu Matondo zijn kopbal op de lat verdwijnen. Uiteindelijk kwam Roda voor rust nog op voorsprong. Timmer kon een inzet van Pa-Madou Kah nog keren, maar op de rebound van Cheik Tioté moest hij zich toch gewonnen geven.

Vlak na rust kwam Feyenoord dan langszij. Na dom handsspel van Kah mocht Roy Makaay vanop de elfmeter voor de verrassende gelijkmaker zorgen. Roda bleef de beter ploeg, maar kwam niet echt meer tot kansen. In de 62 minuut liep Tioté zich vast waarna De Guzman met een vlijmscherpe counter zijn ploeg op voorsprong bracht.

Tien minuten later zorgde wederom De Guzman voor de 1-3 voorsprong, waarna de Limburgse veer definitief gebroken was.