Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Het Kasteel
AZ komt met gelijkspel nog goed weg
Jimmy Wouters

AZ heeft op verplaatsing voor de tweede keer dit seizoen punten gemorst. Nadat de Alkmaarders bij Vitesse al een nederlaag moesten verwerken, moet de ploeg nu tevreden zijn met een 2-2 gelijkspel tegen Sparta.

AZ en Sparta maakten er op het Kasteel een erg aangename wedstrijd van. Van de eerste tot de laatste minuut was het duel aardig om volgen.

Al na zes minuten kwam Sparta op voorsprong. Na een hoekschop verdween het leer via Haris Medunjanin in het Alkmaarse doel. AZ zocht vervolgens naar een doelpunt maar ofwel stond de paal in de weg ofwel stuitte de ploeg op een sterke doelman Sander Westerveld. Sparta liet zich echter niet doen en kwam enkele malen sterk opzetten.

Direct na rust verdubbelde Nourdin Boukhari de score. AZ leek vervolgens definitief te zijn verslagen, maar de mannen van Louis van Gaal toonden veerkracht. Na 67 minuten maakte invaller Julian Jenner dan de verdiende aansluitingstreffer. In de 77e minuut zorgde Maarten Martens weer voor de assist ditmaal voor Mounir El Hamdaoui

In de slotfase gingen beide ploegen nog op zoek naar een derde doelpunt, maar een doelpunt kwam er niet meer.