Stadion: Craven Cottage
Mpenza scoort in spektakelmatch
Kevin Vanbuggenhout

Manchester City was zaterdagavond te gast op Craven Cottage waar het Fulham bekampte. Fulham moest voor dit treffen toch wel enige spelers missen. Bij Manchester City begon Emile Mpenza weer in de basis.
Man City begon sterk aan de wedstrijd en ging op zoek naar een vroege voorsprong. Petrov knalde vanuit de tweede lijn naast. In de 12de minuut was er voor het eerst echt gevaar. Niemi pakte de lage knal van Elano. Het was niet City, maar Fulham dat op voorsprong kwam. Davis speelde de bal naar buiten naar Bouazza. Die zette voor en Davies kopte aan de eerste paal binnen: 1-0. De voorsprong gaf Fulham vleugels en Manchester City werd achteruit gedrukt. Dempsey gleed een lage voorzet van Healy bijna in doel, maar City haalde de bal nog weg. Schmeichel liet zich niet verrassen op een voorzet-schot van Davies. In de laatste twintig minuten kon City zich toch weer herpakken. Man City dwong Fulham terug tot verdedigen en maakte nu jacht op de gelijkmaker. Petrov kreeg aardig wat ruimte, maar schoot over. Tien minuten later kwam City wel langszij. Hamann speelde breed naar Petrov die kon doorgaan en de bal met de hulp van Fulham-doelman Niemi in doel steken: 1-1. Een minuutje nadien viel de bal voor de voeten van Hamann die nipt naast knalde.

Bij de start van de tweede helft bleef Davies gekwetst langs de kant. Hij werd vervangen door Kamara. Fulham kon de tweede helft niet beter beginnen. Bouazza trapte een vrijschop in doel. City reageerde meteen en kwam snel weer op gelijke hoogte. Fulham stond niet te best te verdedigen en daarvan kon Petrov profiteren. Niemi hield Petrov wel nog van een doelpunt. Maar Mpenza kon de rebound binnenkoppen: 2-2. Op het uur had City de scheve situatie al helemaal omgebogen. Weer stond de verdediging van Fulham te slapen. Elano legde terug tot bij Petrov die binnenschoot. De voorsprong gaf City voldoende vertrouwen om het spel te gaan bepalen. Fulham-manager Sanchez pakte uit met een dubbele wissel. Hij bracht Murphy en Seol in de plaats van Healy en Bouazza. Fulham kon het tij toch nog keren. Eerst kwam een inworp bij Kamara wiens omhaal in de handen van Schmeichel belandde. Twee minuten later was het wel prijs. Murphy profiteerde van matig verdedigen bij Man City om de bal tegen de netten te werken. Het doelpunt had wel afgekeurd kunnen worden aangezien Kamara toch ook deelnam aan het spel en in buitenspelpositie stond. Maar de arbitrage keurde het doelpunt goed en 3-3 prijkte er op het scorebord. Sven-Göran Eriksson wou toch nog voor de winst gaan. Hij wisselde Elano en Mpenza voor Geovanni en Bianchi. In blessuretijd kwamen beide ploegen nog heel dicht bij de overwinning. Schmeichel bokste een vrije trap van Kamara niet goed weg en via de rug van Dempsey ging de bal nipt naast. Vlak hierna belandde een afgeweken schot van Smertin in de armen van Schmeichel. In de 93ste minuut kon Geovanni nog oprukken. Hij schoot net over. Na een aangename tweede helft eindigde de wedstrijd op 3-3.

Fulham-Manchester City was een wedstrijd die goed op en neer ging en voor beide ploegen kansen bood. Emile Mpenza pikte zijn doelpuntje mee en werd na 80 minuten vervangen. 3-3 is uiteindelijk een logisch resultaat, al had Man City toch de mogelijkheden om de partij af te maken. Fulham is momenteel 17de met 6 punten. Man City behoudt voorlopig zijn tweede plaats.