Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Luminus Arena
Anderlecht in de slotfase verdiend langszij
Kristof Blomme

Racing Genk en Anderlecht speelden 1-1 gelijk. Anderlecht had de beste kansen, maar toch bracht Barda de thuisploeg op voorsprong. In de slotminuten kon Serhat uiteindelijk de verdiende gelijkmaker aantekenen voor Anderlecht.

Het geplaagde Anderlecht schoot het best uit de startblokken. Na drie minuten loste Bailly een hoge voorzet van Legear, maar Hassan kon het foutje niet afstraffen. Enkele minuten later kopte Pareja een hoekschop van Goor naast. Na een kwartier probeerde Genk het evenwicht te herstellen. Bosnjak ging neer in het strafschopgebied na een duel met Deschacht, maar Allaerts liet doorspelen. Op het halfuur kregen de bezoekers de beste kans van de wedstrijd. Hassan bediende Akin knap, maar Bailly had een goede redding in huis op de poging van de aanvaller. Tien minuten voor de pauze trapte Biglia op doel. Opnieuw moest Bailly de meubelen redden voor de thuisploeg. Vlak voor de rust mocht Hassan nog op doel trappen. De Egyptenaar mikte net te hoog. Vooral Genk mocht tevreden zijn met de 0-0 ruststand.

In de tweede helft schoot Genk het best uit de startblokken. Toch bleef Anderlecht de beste kansen creëren. Van Damme leek een goede voorzet van Legear binnen te koppen, maar Bailly was paraat. Ondertussen verdiende Anderlecht de voorsprong, maar de afwerking was niet goed genoeg. Twaalf minuten voor affluiten kregen de Brusselaars het deksel op de neus. Barda klopte Zitka met een knap schot. Anderlecht leek even aangeslagen. Toth trapte op doel, maar Zitka ging goed plat. Drie minuten voor affluiten kon Serhat dan toch een punt redden voor Anderlecht, na een knappe pass van Polak. Het bleef bij 1-1, waardoor de job van Vercauteren misschien gered is.