Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barcelona vlot langs Zaragoza
Kristof Blomme

Barcelona heeft Zaragoza, dnakzij een wervelende eerste helft, vlot verslagen met 4-1. De grote man bij de Catalanen was opnieuw Messi met twee doelpunten.

Barcelona nam na amper negen minuten de leiding. Niet toevallig was het man in vorm Messi die de score opende. Lang kon de thuisploeg van die voorsprong niet genieten, want amper één minuut later scoorde Zapater tegen. Wat daarna volgde was een ware demonstratie van de thuisploeg. Barcelona had aan de rust een percentage balbezit van 70%. Bovendien kon het ook een pak kansen creëren.

Twee minuten na de gelijkmaker zette Messi de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Halfweg de eerste periode tekende Iniesta voor de verdiende derde treffer. Vlak voor het rustsignaal zette Marquez de 4-1 op het bord. In de tweede helft controleerde Barcelona de partij. Het kreeg nog een aantal kansen via Henry, maar de Fransman kon niet meer scoren.