Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Lamah blinkt uit bij Roda JC
Jimmy Wouters

Excelsior Rotterdam heeft zijn eerste punt beet. De mannen van Ton Lokhoff speelden in Kerkrade 3-3 gelijk tegen Roda JC.

Excelsior bleek over een ongelooflijke weerbaarheid te beschikken, want na 50 minuten spelen stond de ploeg nog met 3-0 in het krijt. Vooral Roland Lamah was de uitblinker in de wedstrijd. Zo leidde de jonge Belg al na 9 minuten het eerste doelpunt in, dat afgewerkt werd door Willem Janssen.  Vier minuten later rondde hij zelf een knappe Limburgse aanval af. Niet veel later was hij dicht bij zijn tweede treffer, maar doelman Graafland had genoeg van Lamah's feestje.

Roda liet vervolgens het tempo zakken, maar kwam vlak na de pauze toch nog op een 3-0 voorsprong via Jan-Paul Saeijs. De wedstrijd leek nu volledig te zijn gespeeld, maar twee strafschoppen boden Exceldior de kans om terug te komen. Geert den Ouden benutte de eerste, maar schoot de tweede hoog over.

Roda stuikte volledig in mekaar en Johan Voskamp bezorgde zijn ploeg in de slotfase met twee treffers nog onverhoopt een punt.