Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax geeft VVV pak rammel
Jimmy Wouters

Ajax heeft zondagmiddag een overduidelijke 6-1 overwinning geboekt. Ondanks de ruime overwinning was het spel, net als tegen de Kozakken Boys deze week, alles behalve goed. Gelukkig voor de Amsterdammers was de tegenstand te zwak en hielp Venlo-keeper Begois Ajax een handje.

De gevierde man was de Spanjaard Albert Luque. De aanvaller speelde slechts een half uurtje mee, maar legde daarin wel de basis voor de ruime overwinning. Zo bracht hij al na een dik kwartier de score in evenwicht en twee minuten later strafte hij een fout van de Belgische doelman van Venlo af.

Venlo kwam al na vier minuten verrassend op voorsprong. Karim Soltani was namelijk attenter op een verre inworp van Mike Mampuya. Maar verder kwamen de Limburgers in de eerste periode niet. Want na twee goals van Luque zorgden Maduro en Rommedahl nog voor een 4-1 ruststand.

In de tweede helft bleef Ajax baas, maar zowel Suarez als Huntelaar stonden niet op scherp, waardoor VVV geen complete afranseling te verwerken kreeg. De Limburgers moesten wel nog twee doelpunten incasseren. Zo nam Laurent Delorge de vijfde goal voor zijn rekening en maakte Huntelaar er vlak voor rust nog 6-1 van. [AN]