Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Guldensporenstadion
Antwerp zwaar onderuit tegen Kortrijk
Giovanny Saelens

Zondagnamiddag stond in tweede klasse de topper tussen KV Kortrijk en Antwerp op het programma. Beide ploegen kenden een mindere start in de competitie. In deze confrontatie haalde Kortrijk het met 4-1.

Na amper 27 seconden had Kortrijk een eerste mogelijkheid. Verbrugghe trapte over en naast. In de dertiende minuut kopte Frankel een corner naast en wat later trapte Baert op de paal. Bij KV Kortrijk werd een schot van Bêtremieux afgeblokt in hoekschop. Die corner werd door Coulibaly naast gekopt.
In de 17e minuut scoorde Catchart de openingstreffer. De match bloedde wat dood en pas op het einde van de eerste helft viel er weer wat te beleven. Hempte trapte over, Coulibaly kopte een corner op Ristovic en aan de overkant moest Mollez nog een schot redden in de korte hoek. Aan de rust stond het 0-1.

Na vier minuten in de tweede helft trapte Ryan ver naast. Bij de thuisploeg trapte Bakx op de keeper en kopte Demets een hoekschop naast. In de 68ste minuut moest Mollez een goede redding uitvoeren en de herneming werd door invaller Geeroms op het doelkader gekopt. Twintig minuten voor tijd kreeg KV Kortrijk een strafschop en invaller Ernest Nfor zette deze om: 1-1. Zeven minuten later stond het zelfs al 2-1.
Na samenspel tussen Nfor en Coulibaly belandde de bal bij Bêtremieux en die twijfelde niet. Kort daarna scoorde de Fransman ook de 3-1. Tien minuten voor tijd trof Coulibaly nog het zijnet en ook toen hij alleen voor doel kwam, geraakte hij niet verder dan de dwarsligger. Na een mooi hakje van Nfor kon Bakx de 4-1 vastleggen, wat meteen ook de eindstand was.

Kortrijk staat zo op de vierde plaats en Antwerp staat twaalfde.