Stadion: Nieuw Galgenwaard
Swerts bezorgt zijn ploeg een droomstart
Jimmy Wouters

FC Utrecht is nog altijd op zoek naar een succesje in de eigen Galgenwaard. Zondagmiddag was Vitesse duidelijk te sterk voor de ploeg uit Utrecht.

Gill Swerts bezorgde de Arnhemmers een droomstrart door met een schitterend afstandsschot na vier minuten de score te openen. Niet veel later keek Utrecht al tegen een dubbele voorsprong aan dankzij een doelpunt van Civard Sprockel. De bezoekers bleven de wet dicteren terwijl Utrecht er niet in slaagde een vuist te maken.

Vlak na rust bezorgde Mads Junker de Domstedelingen dan de genadeslag door de 3-0 op het bord te zetten. Utrecht probeerde vervolgens nog wat terug te doen, maar overtuigde niet. Van Dijk zorgde nog voor een heropleving door vanop de stip zijn ploeg terug in de wedstrijd te brengen, maar Haim Megrelishvili nam alle Utrechtse dromen weg.

In de slotfase zorgde Nelisse nog voor de 2-4 maar liet in de slotminuut na om vanop 11 meter de 3-4 op het bord te zetten.