Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Rat Verlegh Stadion
NAC stopt reeksje De Graafschap
Jimmy Wouters

NAC Breda heeft een einde gemaakt aan de reeks van vijf opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag van De Graafschap. In het Rat Verlegh Stadion won NAC uiteindelijk met 1-0 dankzij een vroeg doelpunt van Sikora.

NAC begon sterk aan de wedstrijd en na nauwelijks vijf minuten voetbal, stond de thuisploeg al op voorsprong. Kolkka slaagde erin zich op de linkerflank vrij te maken waarna hij Sikora kon bedienen. Die aarzelde niet en haalde meteen verwoestend uit.

Vervolgens was de wedstrijd in evenwicht. De Graafschap had licht veldoverwicht maar slaagde er niet in grote kansen te creëren. Berry Powel was nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar hij slaagde er niet in een foutje van doelman Ten Rouwelaar af te straffen.

Na de pauze was De Graafschap beter, maar veel kansen vielen er in deze saaie 45 minuten niet te noteren.