Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
Koevermans weeral beslissend voor PSV
Jimmy Wouters

Terwijl AZ moeizaam de weg naar doel vindt, staat oud-spits Koevermans bij PSV wel garant voor doelpunten. Zo lag hij met twee treffers aan de basis van de makkelijke 3-0 thuisoverwinning tegen Willem II.

PSV-trainer Ronald Koeman begon bijzonder aanvallend aan de wedstrijd. De tactiek rendeerde want het was eigenlijk slecht eenrichtingsvoetbal in het Phillips-stadion. Ondanks het feit dat de Eindhovense spitsen te slordig speelden, stond de ploeg bij rust toch op een comfortabele 2-0 voorsprong. Tot tweemaal toe kon Koevermans van dichtbij de bal in doel werken.

In de tweede helft bleef PSV domineren. Lazovic had nog twee uitgelezen mogelijkheden om de stand op 3-0 te brengen, maar de Serviër liet de kansen onbenut. Dertien minuten voor tijd stond het toch 3-0 dankzij een knappe vrije trap van Farfan. [AN]