Speeldag: Speeldag 7
Stadion: DSB Stadion
AZ is een middenmoter geworden
Jimmy Wouters

AZ heeft opnieuw punten laten liggen. Ditmaal geraakten de Alkmaarders in het DSB Stadion niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen FC Groningen.

Het seizoen lijkt nu al om zeep voor de hyperambitieuze ploeg. Nadat de ploeg al voor de vierde keer op rij niet wist te winnen, zijn de mannen van Louis van Gaal teruggezakt naar een 12e stek.

AZ speelde in de eerste periode vrij aardig, maar kwam niet echt tot grote kansen. Vooral het gebrek aan scorend vermogen speelt de ploeg parten. Zo kwam Ari tot twee maal toe alleen voor doelman Van Loo, maar enkel bij de tweede poging was het raak. Groningen stelde hier in de eerste helft niets tegenover voor en kwam maar tot een enkel kansje.

In de tweede periode kwam Groningen iets feller voor de dag maar veel kansen leverde dat niet op. Toch kwamen de Noorderlingen op gelijke hoogte dankzij een treffer van Berg. Zeven minuten voor tijd dacht AZ dan toch de zege op zak te hebben door een doelpunt van De Zeeuw, maar de drie punten zaten er echter niet in want in de toegevoegde tijd bezorgde Svejdik Groningen alsnog een punt.