Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Het Kasteel
Weer opdoffer voor Ajax
Jimmy Wouters

Luttele dagen na de desastreuze uitschakeling in de UEFA-beker heeft Ajax opnieuw een opdoffer te verwerken gekregen. De Amsterdammers pakten pas in de toegevoegde tijd een punt tegen Sparta Rotterdam.

Een oersaaie eerste helft op het Kasteel werd ruimschoots goed gemaakt in de tweede periode. Zo viel er in de eerste 45 minuten nauwelijks iets te beleven, maar de tweede helft stond bol van de spanning.

Zo kwam Sparta na 52 minuten op voorsprong. Na dom balverlies van Stam kon Marvin Emnes Dissels eenvoudig de 1-0 aanbieden.

Nadat Ajax eenmaal op achterstand was gekomen, kwam er wat bezieling in de ploeg. Zo zorgde Huntelaar een minuutje na het doelpunt bijna voor de gelijkmaker en schoot Heiginga enkele minuten later op de paal.

In de 68e minuut zorgde Huntelaar dan met een pracht van een doelpunt voor de 1-1. De Nederlandse international nam een voorzet van Suarez in één tijd op de slof en liet doelman Westerveld kansloos. Tien minuten voor tijd kwam Sparta terug op voorsprong. Met een mooi geplaatst schot bracht Sepp de Roover zijn ploeg op 1-2.

Ajax leek af te stevenen op een nederlaag maar in de toegevoegde tijd bepaalde de ingevallen Siem de Jong de eindstand op 2-2. [AN]