Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Gelredome
Feyenoord klimt naar de leiding
Jimmy Wouters

Feyenoord is dankzij een 0-1 overwinning bij Vitesse Arnhem opgeklommen naar de leiding in de Nederlandse eredivisie.

De eerste helft was fel bevochten, maar het niveau was niet altijd even hoogstaand. Feyenoord had het betere van het spel, maar slaagde er niet in om de muur die Vitesse voor het eigen doel had opgetrokken te ontmantelen.

Tien minuten na rust slaagde Feyenoord er dan toch in om op voorsprong te komen. Op een slimme pass van Makaay opende Nicky Hofs de score. De geboren Arnhemmer wist echter niet hoe te reageren en stak dan maar verontschuldigend zijn arm omhoog.

Na het tegendoelpunt gaf Vitesse coach De Mos zijn ploeg het sein om volop ten aanval te trekken. Vitesse drong aan, maar slaagde er niet meer in om grote kansen te creëren. Feyenoord drukte ook niet meer verder, waardoor de eindstand op 0-1 bleef hangen. [AN]