Speeldag: Speeldag 8
Stadion: De Vijverberg
Nieuwkomer imponeert in Eredivisie
Jimmy Wouters

De Graafschap blijft verrassend goed presteren. De Superboeren versloegen vrijdagavond Sparta Rotterdam met 4-0 en klimmen daardoor naar de vierde plaats.

Beide ploegen vlogen er al van het begin van de wedstrijd fel in. Hierdoor kregen de supporters in de Vijverberg een bijzonder aantrekkelijk duel te zien. Zowel De Graafschap als Sparta kregen in de beginfase kansen.

De bezoekers uit Rotterdam speelden erg verzorgd voetbal en hadden dan ook het veldoverwicht. Toch waren de betere kansen voor de thuisploeg. Ondanks het erg aanvallende spel van beide ploegen, stond het bij rust nog wonderwel 0-0.

In de tweede helft kreeg Sparta de eerste kans om de score te openen. Arne Slot werd perfect bediend, maar de middenvelder schoot recht op doelman Jim van Fessem.

Aan de overzijde was het dan weer wel raak. Nadat Schöne eerder al enkele kansjes had laten liggen, scoorde de Deense middenvelder na 66 minuten de openingstreffer. Elf minuten later was de wedstrijd dan beslist nadat Berry Powel er 2-0 van gemaakt had.

Sparta was nu gebroken en De Graafschap kon in de slotfase via treffers van Hese en De Groot tot 4-0 uitlopen. [AN]