Speeldag: Speeldag 8
Stadion: De Kuip
Feyenoord moeizaam voorbij stadsgenoot
Jimmy Wouters

Feyenoord heeft een bijzonder moeizame 1-0 zege geboekt tegen stadsgenoot Excelsior. Uiteindelijk was het Van Bronckhorst die na 77 minuten de ban brak voor de ploeg uit Rotterdam Zuid.

De partij zat lange tijd op slot en kwam pas na een half uur tot leven toen Makaay met een harde volley doelman Graafland op de proef stelde. Niet veel later was de aanvaller weer aan het kanon, maar nu stond de paal in de weg. Vlak voor rust kreeg Geert den Ouden namens Excelsior een dot van een kans, maar de aanvaller verzuimde zijn ploeg op voorsprong te brengen.

Ook na rust speelde Feyenoord erg slordig en ongeïnspireerd. Maar de ploeg kende wel het geluk om toch op voorsprong te komen. Na een mooie pass van Makaay zorgde Van Bronckhorst een klein kwartier voor tijd voor de bevrijdende 1-0. [AN]