Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Erg zwak Roda verslaat De Graafschap
De Nijs Michael

Roda JC heeft gisteren gewonnen van De Graafschap, al verdienden de bezoekers minstens een punt. Uiteindelijk kon een erg matig spelende thuisploeg na een penaltygoal toch de drie punten thuis houden, doelpuntenmaker was kapitein Meeuwis.

Roda begon enorm zwak aan de wedstrijd, als er dan toch een aanvallende actie van de thuisploeg kwam werd die gestuit door de goed georganiseerde verdediging van De Graafschap. De bezoekers kregen drie reuzekansen, maar vergaten te scoren. De pogingen van Schöne en De Groot werden gestopt door doelman Bram Castro, de derde grote kans werd naast geschoten door Meijer. De supporters van Roda konden het werkelijk niet meer aanzien en na een half uur moesten de spelers dan ook massale fluitconcerten aanhoren. Ook trainer Raymond Atteveld zag zijn ploeg zwalpen en besloot nog voor de rust om drastisch in te grijpen: onze landgenoot Lamah werd vervangen door Sekou Cissé en een meermaals blunderende Saeijs werd vervangen door Sonkaya.
Na de rust was het niveau van de thuisploeg beter, het tempo lag ook hoger en daaruit volgden kansen. Zo kreeg Cissé tot twee keer toe de kans om de score te openen, maar de spits slaagde er niet in te scoren. Na een goed uur was het dan toch raak voor de thuisploeg: Anouar Hadouir versierde een strafschop en kapitein Meeuwis zette die zonder problemen om. Roda kon uiteindelijk nog overtuigend winnen, ware het niet dat Hadouir twee kansen miste. Ook Yulu Matondo kreeg nog de kans om de score verder uit te diepen, de voormalige spits van Club Brugge schoot de mogelijkheid echter vakkundig tegen de dwarsligger. Einduitslag 1-0, al kan De Graafschap op basis van zijn eerste helft zeker een punt claimen. [AN]