Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Het Kasteel
PSV is terug koploper

PSV heeft de koppositie in de Eredivisie terug ingenomen. De Eindhovenaars boekten een vlotte 1-4 overwinning bij Sparta Rotterdam.

Sparta was eigenlijk nooit een partij voor PSV. Daarvoor zat het spelverloop de Kasteelheren niet mee. Al na een minuut spelen tikte Danko Lazovic de 1-0 in doel en tien minuten later gooide Mike Zonneveld met een strak schot de wedstrijd al op slot. Sparta pruttelde wel wat tegen, maar het was Farfan die halverwege de eerste periode voor de bevrijdende treffer zorgde.

Met die comfortabele voorsprong speelden de Eindhovenaren de wedstrijd simpel uit. De ploeg controleerde, terwijl Sparta nauwelijks in staat was een vuist te maken. Na de 4-0 twintig minuten voor tijd van Perez, zorgde Polak vanaf elf meter nog voor de eerredder. [AN]