Stadion: Anfield Road
Fowler verloor op Anfield
Yves Dekoning

Liverpool - Cardiff 2-1

Liverpool FC heeft Cardiff City gewipt in de derde ronde van de League Cup. De bezoekers weerden zich moedig, maar moesten toch het onderspit delven met 2-1.

Robbie Fowler is nog steeds een god op Anfield en hij werd dan ook hartelijk onthaald. Na amper vier minuten spelen scoorde de 32-jarige ex-Red bijna, maar Charles Itandje redde de vrije trap knap. Liverpool nam het commando over en creëerde enkele kansen. Het bleef echter 0-0.

In de 48ste minuut trof Nabil El Zhar na een rush van Steven Gerrard dan toch raak. De 21-jarige Marokkaan trapte via de paal binnen. Een sterke Joe Ledley kreeg kansen op de gelijkmaker en in de 65ste minuut kwam Cardiff op gelijke hoogte. Aanvoerder Darren Purse kopte een vrije trap tegen de touwen. Lang duurde de vreugde niet, binnen de minuut klom Liverpool weer op voorsprong via Gerrard na een vlotte combinatie met Yossi Benayoun. De Reds zochten nog een derde doelpunt, maar moesten ook op hun hoede zijn voor Fowler. Zijn poging werd gekeerd door een verdediger.