Speeldag: Ronde 4
Stadion: Fratton Park
Rovers naar kwartfinales League Cup
Luc Goderis

Blackburn heeft woensdagavond zonder veel problemen de kwartfinales van de Engelse League Cup bereikt.  Benni McCarthy en Morten Gamst Pedersen zorgden voor de geruststellende 0-2, terwijl Nwankwo Kanu in de slotminuut nog kon milderen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers, maar Christopher Samba kopte ongedekt een hoekschop van David Bentley over.  Het duurde echter niet al te lang vooraleer de Rovers hun overwicht toch vertaalden in een doelpunt.  Aaron Mokoena bediende zijn landgenoot Benni McCarthy en de Zuid-Afrikaan werkte simpel binnen.

Halfweg de eerste helft was het feest al voorbij voor Mokoena.  Na een blessurebehandeling aan de zijlijn zakte hij in elkaar en werd afgevoerd met vermoedelijk een gebroken been.  Rovers-manager Mark Hughes moest acht minuten voor de pauze noodgedwongen al een tweede keer wisselen.  Matt Derbyshire moest Bentley gaan vervangen.

Portsmouth-manager Harry Redknapp zag zijn kans schoon en gooide na de rust Matt Taylor en David Nugent in de strijd.  De twee moesten nieuw leven in de partij brengen, iets wat Portsmouth de eerste vijfenveertig minuten niet had getoond.

Nugent kon zijn stempel echter niet op de wedstrijd drukken en de aanvaller, deze zomer overgenomen van Preston voor zo'n negen miljoen euro, miste enkele huizenhoge kansen.  Blackburn liet er minder gras over groeien en ging op zoek naar de 2-0.  Eerst testte Samba nog de vuisten van David James en een kwartier voor affluiten krulde Morten Gamst Pedersen binnen.

Tijdens de slotseconden kon Nwankwo Kanu nog de aansluitingstreffer binnenkoppen, maar toen was het kalf al lang verdronken voor Pompey.