Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan
Sevilla brengt Real tweede nederlaag toe
Dave Sentobin

Real Madrid ging zaterdagavond met de billen bloot in het Sánchez Pizjuán-stadion van FC Sevilla. De leider in de Spaanse liga speelde twintig minuten aardig mee, maar kreeg dan twee doelpunten in enkele minuten binnen. In de tweede helft stonden de mannen van Bernd Schuster al snel met z’n tienen. De thuisploeg slaagde er echter niet in om Real helemaal uit te tellen. Bij Sevilla was Dragutinovic één van de sterkhouders.

Bij de thuisploeg speelde Navas zijn honderdste partij in de Primera División. Met zijn 21 jaar is hij de jongste speler ooit die de kaap van 100 partijen overschrijdt. Drago nam zijn plaats achterin in de verdediging opnieuw in. Bij Real koos Schuster voor Gago en Diarra als verdedigende middenvelders zodat Guti zich meer op het aanvallende spel kon toespitsen, net zoals in Mestalla. Beide ploegen begonnen sterk en waren elkaar evenwaardig in het eerste kwartier, maar Sevilla kon al dreigen voor het doel van Casillas, de beste doelman van de Primera División.

Na achttien minuten kreeg Keita een afgeweerde bal in zijn voeten en hij kon rustig aanleggen om verschroeiend uit te halen waar zelfs Iker geen verhaal tegen had: het eerste doelpunt voor de Malinees en meteen de 1-0 voor de bekerwinnaar. Nog geen twee minuten later nam Kanouté een doorsteekpas perfect mee en trapte meteen op doel. Casillas kon nog weren, maar Luis Fabiano was goed gevolgd en tikte makkelijk de 2-0 binnen.

Na de 2-0 volgde de fouten en de daar bijhorende gele kaarten elkaar op. De gevierde Navas werd nog neergeduwd in de zestien, maar scheidsrechter Álvarez Izquierdo liet doorspelen. Nog voor de eerste helft erop zat, had trainer Manuel Jiménez al twee vervangingen moeten doen. Fazio en Crespo moesten beiden vroegtijdig geblesseerd het terrein verlaten .

Na rust hetzelfde spelbeeld: veel inzet, maar ook heel veel fouten wat uiteindelijk resulteerde in de tweede gele kaart voor Sergio Ramos. Al moet gezegd worden dat jeugdproduct Capel hier ook theatraal neerging na een licht contact met de Spaanse international. Sevilla slaagde er niet in de leider volledig uit te tellen. De Madrileense kapitein Raúl kreeg een kwartier voor tijd aan de overkant nog een gele kaart voor het al dan niet uitlokken van een strafschop.

De bezoekende oefenmeester haalde zijn spitsen naar de kant voor Balboa en Baptista, maar zonder resultaat. Sevilla naaide de leider zijn tweede nederlaag van het seizoen aan. Villarreal en Barcelona kunnen vandaag tot op één punt van de Madrilenen sluipen. Sevilla stijgt naar een voorlopig tiende plaats.