Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Amsterdam ArenA
Belgische treffer niet voldoende voor zege
Jimmy Wouters

Roda JC heeft aan de trip naar Ajax geen punten overgehouden. De Limburgers verloren er met 4-2, maar er zat eigenlijk veel meer in.

In een bijzonder aantrekkelijk duel was Roda minstens de evenknie van de Amsterdammers. De ploeg uit Kerkrade was voor rust veruit het meest gevaarlijk, maar de kansen werden niet benut. De 1-0, een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar, was dan ook allerminst verdiend te noemen. Na ruim een half uur kwam Roda dan verdiend langszij dankzij een kopbaldoelpunt van Roland Lamah. Toch ging Ajax met een voorsprong de rust in. Luis Suarez mocht namelijk volledig vrij aan de tweede paal de 2-1 in doel koppen.

Slordig uitverdedigen van Roda lag dan weer aan de basis van de 3-1. De Fauw werkte snel weg waardoor Suarez kinderlijk eenvoudig Luque de treffer kon aanbieden. Uiteindelijk kwamen de Limburgers na een doelpunt van Hadouir terug in de wedstrijd. De aansluitingstreffer zorgde echter niet voor een vervolg. Het was daarentegen Ajax dat verder uitliep. Aanvankelijk schoot Huntelaar nog een strafschop over, maar in de toegevoegde tijd maakte Rommedahl er toch nog 4-2 van. [AN]