Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Nou Camp Barcelona
Ronaldinho trapt Barça op 1 punt van Real
Tuur Tuur De Bock

In Spanje heeft Barcelona zich grondig herpakt, na het 1-1 gelijkspel in Valladolid eerder deze week. De Catalanen pakten in het eigen Camp Nou een eenvoudige zege tegen een zwak Real Betis.  In een wedstrijd éénrichtingsvoetbal beslisten Thierry Henry en Ronaldinho de partij. Barça nadert zo tot op één punt van leider Real Madrid, nadat de Madrilenen eerder deze week averij opliepen in Sevilla.

Aanvankelijk miste Barcelona, en met name Henry, nog heel wat kansen.  In de 33e minuut mochten de Catalanen echter toch vieren.  Henry opende de score in een man-tegen-mansituatie tegen doelman Ricardo. Barcelona bracht goed voetbal maar tot meer goals kwam het niet.  Betis kon daar niets tegenover zetten en kon al bij al tevreden zijn met de 1-0 stand aan de rust.

In de tweede helft brachten de bezoekers er iets meer van terecht.  Ronaldinho zorgde in de 53e minuut voor een veilige voorsprong.  De Braziliaan mocht aanleggen voor een vrije trap en de balkunstenaar krulde die magistraal binnen. Het publiek had zich al neergelegd bij de 2-0 –overwinning, maar alweer Ronaldinho dikte nog aan tot 3-0, wederom vanop vrije trap.

Barcelona kan zo vol vertrouwen toeleven naar het Champions League-treffen tegen de Glasgow Rangers, die op woensdag naar Camp Nou trekken.