Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Polman Stadion
Twente was te sterk in Oosterse derby
Jimmy Wouters

Twente was in de Oosterse derby veel te sterk voor Heracles Almelo. Het krachtsverschil vertaalde zich ook in de 0-3 eindstand.

Twente kende eigenlijk niet veel problemen met Heracles. De thuisploeg begon wel het beste aan de partij, maar kon dit tempo niet lang vasthouden. Kansen kreeg de ploeg uit Almelo dan ook niet bij mekaar gespeeld.

Twente nam dan ook snel het initiatief over  en kreeeg vrijwel onmiddellijk kansen. Na een half uur bracht Romano Denneboom zijn ploeg dan ook verdiend op voorsprong.

De Tukkers sprongen vervolgens bijzonder slordig om met de kansen, waardoor het tot diep in de tweede helft duurde alvorens Twente afstand nam van Heracles. Tien minuten voor tijd bracht Blaise N'Kufo op aangeven van Wielaert zijn ploeg dan op een comfortabele 2-0 voorsprong. In de toegevoegde tijd zette Engelaar dan de kers op de taart.