Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Daknam
Lokeren gelijk tegen Racing Genk
Dirk Pieters

Lokeren deed zondagavond een goede zaak. De ploeg van trainer Georges Leekens speelde op eigen veld 1-1 gelijk tegen Racing Genk. Het was Carevic die de thuisploeg al na vier minuten op voorsprong bracht, maar in de slotfase zorgde Barda voor de puntendeling.

Het gaat duidelijk veel beter dit seizoen met Lokeren. Afgelopen seizoen vocht Lokeren nog tegen de degradatie, maar momenteel staat de club door het gelijkspel tegen Genk op een mooie achtste plaats.

Lokeren startte flitsend en kwam al na enkele minuten op voorsprong. Tiko recupereerde de bal en schoof de bal tot bij Carevic. Die had de ruimte voor een schot en schoot de bal onhoudbaar binnen: 1-0. Een droomstart voor de thuisploeg. Na het openingsdoelpunt plooide Lokeren terug en probeerde het gevaarlijk te zijn via de counter. Ook Racing Genk kwam met momenten gevaarlijk opzetten. Het waren vooral de flitsen van Barda, Dahmane of Alex die het de thuisploeg moeilijk maakten. Toch kwam de ploeg van Georges Leekens nooit echt in de problemen en zo bleef het 1-0.

Ook in de tweede helft bleef Racing Genk zoeken naar openingen. Het werd zelfs nog zo erg voor de bezoekers dat ze in de laatste twintig minuten met tien man verder moesten. Cornelis trapte in de neergaande beweging nog na op zijn tegenstander en kreeg rood. Toch gaven de bezoekers zich niet gewonnen en dat resulteerde in de gelijkmaker. Zeven minuten voor tijd kwam de bal tot bij Barda, die er 1-1 van maakte. Daar bleef het ook bij. [TH]