Speeldag: Speeldag 11
Stadion: De Kuip
Feyenoord en Ajax in evenwicht
Jimmy Wouters

Feyenoord en Ajax hebben in de 52e klassier 2-2 gelijk gespeeld. Het werd een echte kraker tussen twee ploegen die elkaar tot het uiterste dwongen.

De Rotterdammers begonnen het beste aan de wedstrijd. Vooral Roy Makaay was in het eerste half uur bijzonder bedrijvig. Ajax moest naar achter en kwam enkele keren bijzonder goed weg. Op het half uur kwam Feyenoord dan wel verdiend op voorsprong nadat Giovanni Van Bronckhorst een voorzet fraai afrondde. Feyenoord ging op zijn elan door. Twee minuten na de openingstreffer had Jonathan De Guzman de 2-0 op de voet, maar de jonge Canadees miste de goede mogelijkheid.

Na rust draaide het spelbeeld volledig. Ajax kwam erg gedreven uit de kleedkamer en voerde meteen de druk op. Na 52 minuten leverde dit felle spel dan de gelijkmaker op via Rommedahl. Niet veel later zorgde de jonge Siem de Jong zelfs voor de 1-2. Het kon zelfs nog 1-3 worden, maar Klaas Huntelaar miste de wenkende kans.

Na de blessure van Ogararu moest Ajax met tien man verder vermits de Amsterdammers alle wissels al hadden opgebruikt. Feyenoord profiteerde en trok ten aanval. Een kwartier voor tijd kregen de Rotterdammers een penalty nadat Mols makkelijk ging liggen. Stekelenburg redde in eerste instantie de inzet van Lucius, maar moest zich gewonnen geven op de rebound van De Guzman.

Feyenoord kreeg via Slory wel nog de beste kans op de zege, maar aan de stand veranderde er niets meer. [AN]