Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent wint overtuigend van Mechelen
Mathieu De Coensel

Vanavond heeft AA Gent in het eigen Jules Ottenstadion eindelijk nog eens op een overtuigende manier gewonnen. Het werd 4-1 tegen KV Mechelen.

Het was Gent die van in het begin van de wedstrijd het betere voetbal speelde, maar toch was het Mechelen die verrassend op voorsprong kwam via Aloys Nong, 0-1 na een kwartier spelen. Gent bleef doordrukken en bracht daardoor enkele hele mooie acties op de mat, maar ofwel wlilden ze te veel, ofwel lag de Mechelse doelman Kempeneer goed in de weg.

Tot in de 34e minuut het Gentse geweld niet meer te stoppen was. Na een hoekschop kon een heel gevaarlijke Adekanmi Olufadé de bal mooi binnenkoppen, 1-1. Amper drie minuten later lag ook de 2-1 al tegen de netten via een ook al sterke Bryan Ruiz. Op amper vijf minuten tijd was de achterstand al omgezet in een verdiende voorsprong voor de Buffalo's.

Mechelen kwam niet tot echte kansen en Gent was duidelijk de betere ploeg op het veld. Na de voorsprong bleef Gent druk zetten en vlak voor de rust werd de Gentse voorsprong nog groter. Ruiz had een prachtige dribbel in huis en legde op het juiste moment af tot bij Dominic Foley, die de bal goed voorbij Kempeneers trapte, 3-1.

De laatste goal kwam min of meer voort uit eenzelfde scenario. Ruiz dribbelde alweer heel mooi voorbij de Mechelse verdediging, maar werd foutief gestopt in de zestien met een penalty tot gevolg. Olufadé maakte dankbaar gebruik van de strafschop en bracht de score op 4-1.

Zo wint Gent eindelijk nog eens op een overtuigende manier, KV Mechelen gaat redelijk kansloos onderuit tegen een sterk Gent. Benieuwd of de Buffalo's deze lijn nu kunnen doortrekken naar de volgende wedstrijden. [AN]