Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Lamah en Oper uitblinkers bij Roda

Roda JC heeft in het eigen Parkstad Limburg Stadion FC Groningen een pak slaag gegeven. De Limburgers waren op elk gebied de betere en wonnen uiteindelijk verdiend met 5-1.

De uitblinkers van de middag waren Andres Oper en Roland Lamah. Beide aanvallers maakten de kachel aan met een flets spelend Groningen. De bezoekers zaten op geen enkel moment in de wedstrijd en keken geladen toe hoe een gretig Roda afstand nam.

Roda combineerde knap en kwam al na een minuut op voorsprong nadat Hadouir de van de paal terugkomende bal in doel werkte. Ondanks het feit dat Groningen niet in de wedstrijd zat, kwam de ploeg via Nevland toch op gelijke hoogte. Roda liet het daar niet bij en halverwege de eerste periode zorgde Roland Lamah terug voor een voorsprong. Tien minuten voor rust maakte Oper er dan 3-1 van.

Meteen na rust maakte Oper er vanop een voorzet al onmiddellijk 4-1 van, waardoor de boeken gesloten konden worden. Roda bleef de meest bedrijvige ploeg en bleef op zoek gaan naar meer. Uiteindelijk scoorde Sekou Cissé nog een keertje waardoor Groningen met zware 5-1 cijfers werd afgedroogd. [AN]