Speeldag: Speeldag 12
Stadion: DSB Stadion
Dembélé beslissend voor AZ
Jimmy Wouters

AZ heeft niet veel moeite gehad om afstand te nemen van Willem II. Al voor rust waren de bezoekers uit Tilburg verslagen, waardoor AZ geen moeite meer deed om de 2-0 verder uit te diepen.

Nochtans had  het voor AZ een heel moeilijke wedstrijd kunnen worden indien Frank van der Struijk de open kans voorbij Boy Waterman had geschoten. Na die pracht van een kans zakte Willem II in elkaar en was het vooral AZ dat de wet dicteerde. Het verschil tussen de Alkmaarders en de Tilburgers was de efficiëntie. Zo scoorde Ari met een rake kopbal uit zijn eerste echt grote kans.

Vlak voor rust strafte Moussa Dembélé dan een zwakke tussenkomst van doelman Aerts af, waardoor AZ verdiend met 2-0 mocht gaan rusten.

Ook in de tweede helft bleef AZ veruit de betere ploeg. De ploeg controleerde de partij, maar diepte de score niet meer verder uit. Het enige noemenswaardige wapenfeit was de rode kaart voor Cristiano diep in blessuretijd wegens natrappen. [AN]