Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Nou Camp Barcelona
Cijfers zeggen niet alles voor Barcelona
Tuur Tuur De Bock

Barcelona mocht voor één avond zijn zwakke uitreputatie vergeten, want het moest thuis aan de bak tegen Recreativo De Huelva. De Catalanen wonnen met 3-0, maar niet zonder moeite. Alle doelpunten vielen in het laatste half uur.

Frank Rijkaard had het niet onder de markt deze week. Na de kritiek van Edmilson op enkele van zijn ploegmaats moest de Nederlander het brandje blussen. Rijkaard desavoueerde Edmilson niet en vroeg aan zijn ploeg een reactie op het veld. Barça begon met Henry eenzaam in de spits, gesteund door Iniesta, Messi en zowaar ook Eidur Gudjohnsson.

In de eerste helft bleef het publiek op zijn honger zitten. Vlot voetbal kwam er niet en zonder Ronaldinho en Eto’o kon Barcelona nooit echt een vuist maken. De spelers werden met een fluitconcert de kleedkamers ingestuurd. Messi was het enige sterretje aan de donkere Barcelonese hemel.

Voor beterschap in de tweede helft zorgde Gabriel Milito. Hij kopte een corner van Xavi magistraal binnen en leidde een zucht van opluchting door het stadion. Voor de verdere opbouw van de voorsprong zorgde Rijkaard en Messi. Rijkaard wisselde op het uur Gudjohnsen voor Krkic. De 17-jarige lefgozer liet meteen van zich spreken: hij prikte de bal tegen de netten na een mooie actie van Henry. Krkic stond amper vijf minuten op het veld.

Lionel Messi zette de kers op de taart en benutte tien minuten voor tijd een strafschop, nadat hij foutief was neergehaald door Caceres.

Recreativo durfde zijn Catalaanse meerdere niet meer tegen te spreken en legde zich neer bij de nederlaag. Het staat nu achttiende en mag zich zorgen beginnen te maken over het behoud in de Primera División.

Barcelona sluit terug aan bij Real Madrid, dat op dit moment zijn wedstrijd afwerkt in Real Murcia.