Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Abe Lenstra Stadion
De Graafschap boekt knappe overwinning
Jimmy Wouters

De Graafschap heeft dankzij een 2-3 overwinning een einde gemaakt aan de reeks van vijf gewonnen wedstrijden op rij van Heerenveen. De promovendus rukt hierdoor op naar de achtste plaats in de rangschikking.

De wedstrijd tussen Heerenveen en De Graafschap begon erg flitsend. Beide ploegen zochten onmiddellijk de aanval op en kregen al vroeg in de wedstrijd enkele kansen. Het mocht een verrassing zijn dat de openingstreffer pas na een kwartier te noteren viel. Het was Donny de Groot die de bezoekers op voorsprong bracht.

Zonder de geschorste Alves ging Heerenveen op zoek naar de gelijkmaker. Lang moesten de Friezen niet zoeken, want amper tien minuten later stonden de bordjes weer in evenwicht. Michael Dingsdag werkte een vrije trap van Pranjic in één tijd voorbij Van Fessum. De wedstrijd bleef op en neer gaan met een voordeel voor De Graafschap. De Superboeren zetten dat voordeel nog voor rust in een tweede treffer om. Na een mooie aanval versloeg Schöne doelman Brian Vandensbussche met een fraai lobje.

In de tweede helft kregen de bezoekers meer en meer uitzicht op de overwinning. Gianni Zuiverloon moest met nog een half uur te spelen met rood van het veld, waardoor Heerenveen met tien man verder moest. De Graafschap buitte die numerieke meerderheid knap uit, want luttele minuten na de rode kaart bracht Powel zijn ploeg op een comfortabele 1-3 voorsprong.

Heerenveen ging nog wel verwoed op zoek naar een doelpunt en kreeg dat ook. Een kwartier voor affluiten maakte Pranjic er vanop elf meter 2-3 van, maar meer zat er voor de Friezen niet meer in. [AN]