Speeldag: Speeldag 13
Stadion: La Condomina
Real geeft voorsprong uit handen
Tuur Tuur De Bock

Real Madrid heeft er een baalavond op zitten. De ploeg van Bernd Schuster wist dat het moest winnen als het de kloof met rivaal Barcelona op vier punten wou houden. Daar zag het ook lang naar uit: Robinho kopte de Madrilenen al na negen minuten op voorsprong maar zag nog Murcia terugkomen tot 1-1.

Madrid startte met Ruud van Nistelrooy in de spits. De man in vorm bij Real werd gesteund door Guti, Raul en Robinho. Na negen minuten was het al prijs. Guti speelde een pass van Gago in één tijd door naar Robinho, die zijn ploeg met het hoofd op voorsprong bracht.

Kort na de rust kwam Real Murcia langszij. Enrique de Lucas kopte een corner van Francisco Pena loeihard binnen. Real stond even met z’n tienen tijdens die fase nadat Fabio Cannavaro even buiten de lijnen lag voor medische verzorging.

De tweede helft werd ontsierd door acht gele kaarten. Tien minuten voor affluiten werd Guti zelfs met rood naar de kleedkamers gestuurd na een opstootje. Hij kon niet meer voorkomen dat Murcia op het eind nog enkele fraaie kansen versierde. Henok Goitom plaatste de bal net naast het doel na een beeldig één-tweetje met Jose Maria Movilla.

Real moet Barcelona na vanavond dus op twee punten van zich dulden. Het wordt er alleen maar spannender op in de Primera División...