Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Euroborg Stadion Groningen
Feyenoord onderuit in Euroborg
T. Coremans

Bert van Marwijk trok richting Groningen met de nodige selectiezorgen. Zo kon hij onder meer niet rekenen op Vincken, Hofs, Lee, Mols en Bruins. Slory was wel opnieuw van de partij. De thuisploeg startte met het ambitieuze spitsenduo van de Laak - Nevland. Berg moest op de bank starten. Met 19.500 toeschouwers was de Euroborg te Groningen helemaal uitverkocht.

FC Groningen begon de wedstrijd opvallend furieus. Nevland kreeg in de openinsfase meermaals de kans om te scoren. Zijn beste kans, van buiten de zestien, vloog tegen de paal. Lang hield de druk niet stand. Makaay dwong de Euroborg tot stilte na een knappe beweging in de zestien en een al even mooie afwerking, 0-1. Na de tegengoal leken de jongens van Ron Jans wat verkrampt. Pas op het half uur wisten zij nog eens te dreigen. Lovre miste op een haar na de gelijkmaker. Nu de grasmat aangetast leek door de regenval sloop er voorzichtigheid in het spel langs weerskanten. Voor de rust kwamen de acteurs niet meer tot een boeiend fragment. De bezoekers trokken met een gevleide voorsprong richting de kleedkamers.

Gedurende het tweede bedrijf hielden beide elftallen de wedstrijd gesloten. Makaay kwam er het dichtst bij, maar miste de nodige efficiëntie om de score verder uit te diepen voor zijn club. Groningen spartelde, maar sloeg er niet in de afweergordel van Feyenoord te omzeilen. Al stonden de Rotterdammers zonder veel glans op voorsprong. Lovre kreeg voor de thuisploeg een uitstekende aangelegenheid om op gelijke hoogte te komen.

Halverwege de tweede helft bracht Ron Jans Marcus Berg voor Svejdik. Berg stond welgeteld één minuut tussen de lijnen toen hij de buitenspelval omzeilde. Hij wist Timmer te verschalken en de score terug in evenwicht te brengen. We maakten ons op voor een dol kwartiertje. Nevland knalde luttele minuten na de gelijkmaker FC Groningen voor het eerst in de partij op voorsprong. De Euroborg ging volledig uit zijn dak. De sfeer werd alweer getemperd toen Sahin meteen de gelijkmaker naast Van Loo schoot. Met die score kon Feyenoord niet op zijn lauweren rusten, het probeerde nog een eindoffensief. Maar een nieuw doelpunt leverde dat niet op, integendeel, aan de overkant legde Berg de 3-2 tegen de netten. Hij trapte FC Groningen in het slot van de blessuretijd opnieuw op voorsprong. Het doelpunt viel te laat om Feyenoord de kans te geven om terug te slaan. [AN]