Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Nieuw Galgenwaard
Belg bezorgt Utrecht drie punten
Jimmy Wouters

FC Utrecht heeft na zes thuiswedstrijden eindelijk eens weten te winnen in de Galgenwaard. De Domstedelingen versloegen NEC na een erg aangename wedstrijd met 3-2.

De wedstrijd was niet altijd even hoogstaand, maar inzet en spanning was er genoeg. NEC had nog niet op vreemde bodem gescoord dit seizoen, maar daar kwam na 17 minuten verandering in nadat Olsson raak kopte. Lang kon NEC niet genieten van de voorsprong, want niet veel later gleed Van Dijk al de gelijkmaker in doel.

Ook na rust was er bijzonder veel inzet en stapelden de doelkansen zich op. Het was de thuisploeg die enkele minuten na de herneming op voorsprong kwam dankzij Leroy. NEC reageerde echter onmiddellijk en herstelde luttele minuten later het evenwicht. Met een wondermooi schot nam Lorenzo Davids wraak op de supporters.

De wedstrijd golfde vervolgens op en neer, maar het was FC Utrecht dat aan het langste touw trok. In de 89e minuut kopte de jonge Belg Guiseppe Rossini het winnende doelpunt binnen. [AN]