Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Willem II Stadion
Willem II maakt Excelsior belachelijk
Jimmy Wouters

Willem II heeft zaterdagavond verwoestend uitgehaald. De Tilburgers wonnen in eigen huis met 6-0 van Excelsior en verdubbelden op die manier hun doelpuntenproductie.

Willem II kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong dankzij een doelpunt van Rydell Poepon. Excelsior kwam deze opdoffer eigenlijk nooit te boven en liep 90 minuten lang achter de feiten aan. Vooral nadat Frank Demouge binnen een half uur voor de 2-0 had gezorgd was de Rotterdamse veer volledig gebroken.

Excelsior kwam uitermate zwak voor de dag maar kon wel de hoge blessurelast ter verdediging inroepen. Het enige lichtpuntje was een schotje van Korf dat vlak na rust voorlangs ging.

Nadat Boutahar zijn ploeg inmiddels al op 3-0 had gebracht moest de Belg Guijo-Velasco met rood het veld verlaten. Met tien man liet Excelsior zich vervolgens gewillig naar de slachtbank leiden. Willem II voetbalde er lustig op los en liep in de slotfase dankzij doelpunten van Van der Struijk, Demouge en Poepon uit tot 6-0.