Stadion: Kehrweg Stadion
Lierse pakt de drie punten
viki meeuwis

Lierse trok zondagnamiddag op verplaatsing naar Eupen. Charlie Miller zat terug in de selectie maar begon op de bank.

De match was nog maar zes minuten ver toen Buyens de kans zag en Jatta en de jonge Dries Ventose op weg zette. Het was Ventose die de bal in doel werkte. Lierse kwam zo al vroeg op voorsprong. In de zeventiende minuut viel de tweede goal. Bij Eupen slaagde men er niet in om de bal tijdig voor doel weg te krijgen waarvan Chris Janssens kon profiteren om de bal in doel te schuiven. Op het half uur kon Jarju drie verdedigers voorbij gaan maar slaagde er niet in om de bal goed door te spelen. Even later kon Van der Jeugt een tegendoelpunt voorkomen bij de enige kans in de eerste helft voor de thuisploeg. Net voor de rust probeerde Meeus de bal naar Jatta te spelen maar de verdediging van Eupen was alert. Lierse ging met een comfortabele 0-2 voorsprong de rust in.

Na de pauze kwam Eupen beter in de wedstrijd. In de 63e minuut kon de ingevallen Keller na een pass van Molnar de 1-2 op het bord zetten. Kort daarop een geweldige kans voor Eupen maar de kopbal van Lebe gaat naast het doel. De volgende kans was voor de bezoekers maar Jatta legde de bal slecht af voor Jarju. Trainer Helleputte bracht even later Charlie Miller in die na een lange blessureperiode waar fit is. De eerste actie van de Schot is meteen een goede, hij stuurde Jatta op weg naar het doel maar de voorzet van de Gambiaan kwam niet eens in de buurt van de goal terecht. De verdediging van Lierse sloot de rangen weer waarna de match traag uitbolde. Lierse behaalde zo de derde overwinning van het seizoen.