Speeldag: Speeldag 13
Stadion: De Kuip
Feyenoord doet vertrouwen op
Jimmy Wouters

Feyenoord heeft in Heracles de ideale tegenstander gevonden om zich mentaal te herstellen van de opdoffer tegen Groningen. De ploeg uit Almelo liet zich namelijk gewillig naar de slachtbank leiden: 6-0.

De stunt van vorig jaar toen Heracles met een puntje ging lopen uit de Kuip zat er zondagmiddag nooit in. Daarvoor kwam de ploeg al te vroeg op achterstand. Nauwelijks 20 seconden nadat de scheidsrechter had afgefloten had Roy Makaay al toegeslagen.

Feyenoord kon de goede start niet doortrekken en herviel in het slordige spel uit het verleden. Hierdoor kwam Heracles iets beter in de wedstrijd, maar zonder echt noemenswaardige kansen te creëren. Aan de overzijde was het Makaay die op zijn eigen voor het nodige gevaar zorgde. Het tweede schot van het Fantoom op doel bleek voldoende te zijn om doelman Pieckenhagen voor de tweede keer te verschalken. Nadat Hofland vlak voor rust de 3-0 binnenkopte was de veer van Heracles volledig gebroken.

In de tweede helft nam Feyenoord dan gas terug, waardoor Heracles ook in het spel betrokken werd. De bezoekers speelden echter veel te slordig en het geleden balverlies werd genadeloos afgestraft. Dankzij doelpunten van Slory, Wijnaldum en Van Bronckhorst boekte Feyenoord uiteindelijk een heel eenvoudige 6-0 overwinning. [AN]