Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Gottlieb-Daimler-stadion
Stuttgart klopt Wolfsburg eenvoudig
Philippe Crols

Na de nederlaag van vorige week tegen Dortmund heeft Stuttgart opnieuw gewonnen. De landskampioen was sterker dan Wolfsburg. Het werd 3-1. Peter van der Heyden was opnieuw niet geselecteerd.

De studieronde duurde vrij lang in Stuttgart. Gedurende de eerste twintig minuten viel er enkel een kansje voor Cacau te noteren. Het was dan ook niet verwonderlijk dat er een doelpunt werd gescoord na een hoekschop. Marica stond halverwege de eerste helft op de juiste plaats en scoorde de 1-0. Wolfsburg stelde in aanvallend opzicht weinig voor, maar was via Ricardo Costa toch dicht bij de gelijkmaker. De ruststand was 1-0.

Veel opwinding meteen na rust. Beide teams stonden nog niet goed en wel terug op het veld of Cacau had de 2-0 al door de benen van de bezoekende doelman Lenz geschoten. Wedstrijd gespeeld dacht iedereen, maar slechts enkele minuten later lukte Wolfsburg de aansluitingstreffer. Josue bediende Dzeko en die bracht zijn team terug in de wedstrijd. De bezoekers lagen echter wel onder en mochten van geluk spreken dat Jentzsch een schitterende parade in huis had op een schot van Hilbert. De beslissing kwam er uiteindelijk enkele minuten voor tijd via Hitzlsperger.