Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stayen
Anderlecht te zwak voor Sint-Truiden
Wesley Nobels

Anderlecht moest op zoek naar drie punten op bezoek bij Sint-Truiden. Dat Sint-Truiden stond voor de wedstrijd laatste en kon mits een overwinning de kloof met Brussels dichten en over Bergen, dat gisteren op het Kiel verloor, heen springen.

Beide ploegen kenden in het begin van de wedstrijd een heel moeilijke start. Deschacht was de eerste die in de buurt van het Truiense doel kon komen, maar meer ook niet. Sint-Truiden kreeg daarna toch enkele kleine mogelijkheden, al kon je dat niet echt doelgevaar noemen. We moesten wachten tot voorbij het kwartier voor het eerste echte schot naar doel. Hassan wist zijn schot recht op Mignolet te trappen. Daarna waren er aan beide kanten nog wat twijfelende trappen naar doel, geen enkele kwam in de buurt van het doel. In de 25e minuut kwam er een afvallende bal voor de voeten van Peeters, en die schoof de bal in de korte hoek binnen, 1-0 voor de thuisploeg. Vier minuten later gebeurt op hoekschop hetzelfde aan de andere kant, Hassan krijgt deze keer de bal en weet hem met links in het Truiense doel te schoppen, 1-1. Waar het in de beginfase nog erg traag ging, daar gaat het nu heel snel want het derde doelpunt van de wedstrijd staat al te wachten. Van Damme kon een hoekschop met zijn arm (die tegen zijn lichaam blijft) een doelpunt maken en bracht Anderlecht op voorsprong. Chimedza probeerde met een zachte trap Zitka te bedreigen, maar dat lukte niet. Enkele minuten later ging Van Damme in de fout en zo komt de bal terecht bij Van Houdt, die werkte heerlijk binnen , 2-2. Net voor rust kwam er dan een penalty voor Anderlecht. Hassan werkte rustig die penalty af en zorgde ervoor dat Anderlecht net voor rust weer op voorsprong kwam.

Wat we in het begin van de eerste helft nog misten, kregen we wel in het begin van de tweede helft. Al was het daar ook weer de eerste tien minuten erg rustig. Beide ploegen kregen afwisselend nog kansen en daardoor bleef de wedstrijd aangenaam om naar te kijken. Anderlecht stond wel nog altijd op voorsprong. In de 63e minuut kregen we het debuut van Vadis in de eerste klasse. Hij kwam Mbo Mpenza vervangen. Even later werd een doelpunt van Anderlecht terecht afgekeurd voor buitenspel. De wedstrijd verwaterde weer, jammer voor de supporters die toch geen aardige pot voetbal kregen ondanks de doelpunten. We moeten al naar de laatste tien minuten om nog echt te kunnen spreken van doelkansen. Op vijf minuten van het einde een counter van de thuisploeg. Een misverstand tussen Deschacht en Bassegio bracht de bal bij Sishuba en die wist de 3-3 op het bord te zetten. Théréau kreeg daarna nog een kans, maar wist daar niet goed mee om te gaan. Ook Bassegio kreeg in de laatste minuten ook nog een doelkans, hij kon de keeper van Sint-Truiden niet verassen. Het was al de laatste minuut toen Sishuba de lijn op links afging, voorzette en Coulibaly kon deze in doel koppen. Het stadion wordt gek, Sint-Truiden wint thuis met 4-3 van Anderlecht, de supporters van STVV worden gek, en zijn terecht trots op hun ploeg.

Dankzij deze overwinning kan Sint-Truiden de kloof op Brussels dichten, ze blijven wel op de zeventiende plaats staan met tien punten. De veertiende plaats van Dender is wel maar twee punten verder. De laatste, Bergen staat ook maar op één punt. Anderlecht staat ondertussen op de zesde plek, de rechterkolom is niet meer ver verwijderd voor dit Anderlecht. Charleroi, leider in die rechterkolom, staat op vier punten. [AN]