Speeldag: Speeldag 15
Stadion: De Vijverberg
NEC redt op de valreep een punt
Jimmy Wouters

NEC en De Graafschap hebben zaterdagavond na een zwakke partij op de Vijverberg 1-1 gelijkgespeeld. De Graafschap blijft op die manier op ruime afstand van de degradatieplekken hangen.

Er werd op De Vijferberg meer gestreden dan gevoetbald. Beide ploegen toonden enorm veel inzet, maar goed voetbal bleef uit. Vooral het gebrek aan efficiëntie was schrijnend. Zowel NEC als De Graafschap wisten in hun laatste twee wedstrijden niet te scoren en het zag er niet meteen naar uit dat dit nu wel zou gaan gebeuren.

Terwijl Lens (NEC) voor rust een wenkende kans miste, waren ook De Groot en Powel aan de overzijde niet trefzeker. Pas op het uur werd er eindelijk een opening gevonden. Berry Powel ontsnapte uit de greep van de verdediger en bood Lasse Schöne vervolgens de openingstreffer aan.

De Graafschap leek vervolgens op weg om de drie punten in eigen huis te houden, maar in blessuretijd schoot Youssef El-Akchaoui alsnog een vrije trap voorbij doelman Van Fessem.