Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Arke Stadion
VVV-Venlo snoept Twente punten af
Jimmy Wouters

VVV-Venlo heeft verrassend een puntje meegenomen in zijn uitwedstrijd op het veld van FC Twente. In het Arkestadion was het na 90 minuten voetballen 1-1.

Het was FC Twente dat eigenlijk de hele wedstrijd verwoed op zoek ging naar een doelpunt. De ploeg trok gepassioneerd ten aanval, maar moest wel toezien hoe de bezoekers uit Venlo al na dertien minuten op voorsprong kwamen. Het was Nordin Amrabat die doelman Boschker in de korte hoek versloeg.

Twente bleef aanvallen en werd enkele minuten na de achterstand al beloond. Nadat Elia lichtjes werd vastgehouden, mocht N'Kufo de licht toegekende penalty binnentrappen.

Van dan af was het al Twente dat de klok sloeg. De Tukkers eisten het balbezit op en vertoefden voornamelijk op de helft van de Limburgers. Toch kwam VVV er enkele keren, telkens via Amrabat, gevaarlijk uit. De beste kansen bleven echter voor Twente, maar een uitstekende doelman Wintjes lag met enkele fraaie reddingen telkens in de weg. Zo beten N'Kufo, Engelaar, Elia en Denneboom zich de tanden stuk op de jonge doelman.

Door het gelijkspel komt Twente samen met NAC Breda en Roda JC op de vijfde plaats te staan. VVV is dertiende. [AN]