Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Heerenveen haalt uit bij NAC Breda
Jimmy Wouters

Heerenveen heeft op het veld van NAC Breda zwaar uitgehaald. De Friezen versloegen hun rechtstreekse concurrent met zware 1-5 cijfers.

Hoewel beide ploegen zich op de ranglijst slechts een punt van elkaar scheidden, was het verschil op de grasmat eentje van voetbalvelden groot. SC Heerenveen was gewoon vijf maten groter dan NAC Breda.

De Friezen namen vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief. Heerenveen speelde een karrevracht aan kansen bij elkaar, terwijl NAC niet veel meer kon doen dan een muur voor het eigen doel optrekken.

In de 24e minuut was het verweer van de thuisdefensie dan eindelijk gebroken. Na een vrije trap van Poulsen was het Sibon die het hoogst klom en doelman Ten Rouwelaar het nakijken gaf. Niet veel later was Bradley dicht bij de dubbele voorsprong, maar zijn schot strandde op de lat. Vlak voor rust kwam NAC eindelijk eens in de buurt van Vandenbussche, maar Amoah vond de weg naar doel niet.

Vlak na rust zette Poulsen Miralem Sulejmani vrij voor doel en de Servische aanvaller liet de kans niet onbenut. Vijf minuten later stond het al 0-3 nadat Sibon een blunder van Ten Rouwelaar had afgestraft. Heerenveen bleef de plak zwaaien en liep dankzij twee doelpunten van van Paulo Henrique (na twee defensieve blunders) uit tot 0-5.

Uiteindelijk zorgde invaller Gerjan Tamerus met een mooie vrije trap nog voor het eerreddende doelpunt. [AN]