Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi in eigen huis geklopt door Gent
Philippe Crols

AA Gent heeft zondagavond een goede zaak gedaan. De ploeg van Trond Sollied won verdiend op het moeilijk te bespelen veld van Sporting Charleroi. Dominic Foley was de matchwinnaar.

Door de vrieskou lag de grasmat er in Charleroi vrijwel onbespeelbaar bij. Mooie combinaties of uitgespeelde kansen waren schaars. De eerste echte goede mogelijkheid was wel meteen raak. De Ierse spits van Gent, Foley, kopte een voorzet fraai achter Laquait in doel. Dat gebeurde na een kwartier. De beste kansen waren nadien nog voor de bezoekers. De doelman van Charleroi ranselde zo met het nodige geluk nog een poging van Grncarov uit zijn doel. Rusten deden beide teams met 0-1.

Na tien minuten spelen in die tweede helft verdubbelden de bezoekers de voorsprong. Foley kopte door tot bij Grncarov en die kon niet meer missen. Aan de overkant kon enkel Bia sporadisch dreigen. Gent maakte de zaak niet af en kwam nog even in de problemen toen Habibou er tien minuten voor tijd spektaculair 1-2 van maakte. Verder kwam de thuisploeg echter niet.