heeHeerenveen
tweFC Twente
0-1
33' Blaise N'Kufo (pen)
1-1
Datum: 22/12/2007 19:30
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Twente wint op Heerenveen

Heerenveen heeft voorlopig de koppositie uit het oog verloren. De Friezen verloren met 1-2 van FC Twente waardoor de kloof met PSV al vier punten bedraagt.

Heerenveen begon echter goed aan de wedstrijd. Afonso Alves keerde na een schorsingsperiode van vier speeldagen terug in de ploeg en de topscorer zorgde al vrij vlug voor gevaar. Hoewel de Braziliaan bijzonder trefzeker is, slaagde hij er niet om om na 19 minuten vanop de stip te scoren.

De thuisploeg bleef baas, maar kwam op het halfuur toch op achterstand. Vandenbussche werkte El Ahmahdi naar de grond waarna N'Kufo de penalty feilloos binnenschoot. Heerenveen kwam voor rust nog op gelijke hoogte na een een harde vrije trap van Alves.

In de tweede helft was Twente duidelijk een maat groter dan de ploeg uit Heerenveen. De Tukkers eisten het balbezit op en creëerden enkele fraaie kansen. Brian Vandenbussche hield zijn ploeg lange tijd nog in de wedstrijd maar na een defensieve blunder van Zuiverloon moest de Belg zich toch gewonnen geven op de inzet van Denneboom. (AN)