Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV klimt na zege naar de leiding
Jimmy Wouters

PSV is voor minstens een dag koploper van de Eredivisie. De ploeg uit Eindhoven versloeg dankzij uitblinker Perez FC Utrecht met 4-1.

PSV zat lange tijd in een dipje. Zo slaagde de ploeg er niet om in de laatste vier wedstrijden in het Philips Stadion een wedstrijd winnend af te sluiten.

PSV werd na 16 minuten spelen een handje geholpen door Grandel. De Utrecht-goalie liet een makkelijke kopbal van Lazovic door zijn handen glippen waarna de bal via de lat voor de voeten van Perez viel. Die aarzelde niet en bracht zijn ploeg op voorsprong. Utrecht kreeg voor rust wel nog enkele goede kansen, maar Lazovic en Farfan hadden de wedstrijd al lang in het voordeel van PSV moeten beslist hebben.

Vlak na rust kwam Utrecht dan op gelijke hoogte. Na mistasten van Salcido kon Leroy George alleen op doel afgaan en vervolgens Gomes verslaan. De wedstrijd ging nu aardig op en neer. Utrecht kreeg de betere kansen, maar defensief geklungel zorgde uiteindelijk voor een ruime Eindhovense zege. Na een fout van Zonneveld mocht Lazovic simpel voor de 2-1 zorgen. Vervolgens gooiden Perez en Koevermans de wedstrijd op slot.