Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Kehrweg Stadion
Kortrijk opnieuw leider na winst
Giovanny Saelens

Zaterdagavond heeft KV Kortrijk opnieuw de leidersplaats veroverd in tweede klasse. Het won met 0-1 op het veld van AS Eupen. Op een moeilijk bespeelbaar veld scoorde De Ly het enige doelpunt kort voor rust.

Na vijf minuten werd er slecht uitverdedigd bij de bezoekers. Molnar trapte net naast. Aan de overkant was topschutter Bétrémieux tot twee keer toe gevaarlijk. Eerst trapte hij op Wins en zijn tweede poging ging naast. Op het halfuur kwam Kortrijk goed weg. De bal werd van dichtbij op de lat getrapt.
Calvo trapte een volgende kans voor Kortrijk over en ook bij Eupen slaagde men er niet in om doelman Mollez te verschalken. Twee minuten voor rust bracht de goalie redding met een prachtige reflex op een kopbal van Keller. Op slag van rust werd een corner weggewerkt tot bij Bram De Ly. Die controleerde en trapte knap in de hoek binnen. 0-1 aan de rust.

Vijf minuten na de koffie werd er slecht teruggespeeld op Mollez. Eupen kon niet profiteren van de situatie, waardoor Kortrijk goed wegkwam. Even later ging een schot bij de thuisploeg nipt over. Na 53 minuten kon Istvan Bakx alleen op doel afgaan. Hij werd neergetrokken net voor de zestien, maar de scheidsrechter liet verderspelen. Even later kwam Bakx opnieuw in schietpositie, zijn volley ging op doelman Wins.
Bétrémieux en Nfor probeerden het allebei met een lobje, maar de bal viel twee keer net niet goed genoeg. Kortrijk bleef aanvallen en Bétrémieux trapte voorlangs. Twintig minuten voor affluiten kreeg Rentmeister een rode kaart na het onderuithalen van een doorgebroken speler.
De wedstrijd verwaterde wat en beide ploegen kregen nog enkele kleine kansen. Na negentig minuten maakte de scheids er een einde aan en kon Kortrijk de drie punten mee naar West-Vlaanderen nemen.

Kortrijk staat zo terug leider met twee punten voorsprong op Leuven, dat nog een match te goed heeft. Volgende week staat de topper Kortrijk-Beveren op het programma.