Speeldag: Speeldag 18
Stadion: De Koel
VVV snoept Ajax punten af
Jimmy Wouters

Ajax heeft voor de derde keer op rij punten verspeeld. Net als tegen Twente verloren de Amsterdammers in de slotfase de drie punten. In Venlo was VVV minstens de evenknie en pakte dan ook verdiend een punt (2-2).

Ajax stelde in een aangename wedstrijd eigenlijk opnieuw teleur. De Limburgers namen al onmiddellijk het heft in handen en dicteerden in het eerste half uur de wet. Ajax kwam in de openingsfase niet in het stuk voor en mocht zich gelukkig prijzen dat het niet tegen een vroege achterstand aankeek.

Ajax kwam vervolgens beter in de wedstrijd, maar dat had alles te maken met de klasse van Suarez. In de 37e minuut bracht de Uruguayaan zijn ploeg dan ook lichtjes tegen de gang van het spel in op voorsprong.

Twintig minuten later kwam VVV dan verdiend op gelijke hoogte. Met een fantastische lob van ruim 40 meter verschalkte Rachid Ofrany doelman Stekelenburg. Toch kwam Ajax nog een tweede keer op voorsprong. Huntelaar schoot een vrije trap over de muur voorbij Wintjes

VVV domineerde vervolgens en creëerde kans op kans. Ajax leek dan ook op weg naar een overwinning totdat Calabro in de slotfase met een kopbal voor de verdiende gelijkmaker zorgde.